Strøm i Norge
Selv om det finnes flere typer strømproduksjon, så kommer 90 % av den produserte strømmen i Norge fra vannkraft.
La selskapene konkurrere
Strømleverandører vet at de konkurrerer om å gi deg billigste strømavtale.
100 % uforpliktende
Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle. Tjenesten er helt gratis for deg.
Spar tid og energi
Du slipper å tråle internett etter de gode strømavtalene, og du kan bruke tiden på andre ting.
Strømproduksjon i Norge
Vannkraft benytter energien av rennende vann for å produsere strøm. Siden nesten all strømproduksjon i Norge kommer fra vannkraft, er vi avhengig av nedbør som regn og snø. Om vi ikke bruker opp all vannet til strømproduksjon, kan det lagres i vannmagasin for å produsere strøm på et senere tidspunkt.
Andre energikilder som brukes i Norge er vindkraft og varmekraft. Omtrent 8 % av strømmen som produseres i Norge kommer fra vind.
Solceller i Norge
De siste årene har stadig flere nordmenn installert solceller på hustaket sitt. Med solceller produserer du egen strøm ved hjelp av solenergi. Produserer du mer strøm enn du bruker kan du enten lagre overskuddsstrømmen på batterier til senere bruk, eller selge den videre til strøm- eller nettleverandøren din.
Strømforbruk i Norge
I Norge står oppvarming av bolig for over halvparten av strømforbruket vårt. Det resterende strømforbruket vårt fordeler seg på oppvarming av varmtvann, elektroniske apparater i hjemmet og belysning.
Fem strømregioner i Norge
Det finnes fem strømregioner i Norge. Regionene er Øst (N01), Sør (N02), Midt (N03), Nord (N04) og Vest (N05). Strømregionene har ulike prismodeller som betyr at hva du betaler for strøm påvirkes av hvor i landet du bor. Vanligvis har regionene Midt og Nord hatt lavere strømpris enn resten av landet.
Strømleverandører i Norge
Selv om strømmen du får levert er den samme finnes det i dag over 100 ulike strømleverandører å velge mellom i Norge.
Her kan du se oversikten over alle strømleverandørene i Norge.
Trenger du ny strømavtale?
Få flere tilbud ved å fylle ut skjemaet vårt. Da vil du raskt motta sammenlignbare tilbud fra flere leverandører som vil gi deg en best mulig avtale.
Det er både gratis og helt uforpliktende å motta tilbud gjennom vår anbudstjeneste. Om ingen av tilbudene du mottar er gode nok, står du helt fritt til å takke nei.
Vil du heller sammenligne strømavtaler selv, kan du gjøre det i vår strømtabell som gir deg oversikt over prisen på samtlige strømavtaler i Norge.
Kilde: SSB