Tilbud på strøm fra norske leverandører

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm.

Fyll ut skjemaet på Strøm.no og få tilbud fra flere norske leverandører. Sammenlign strømavtalene og velg den beste for deg. Enkelt og greit.

La selskapene konkurrere

Strømleverandører vet at de konkurrerer om å gi deg billigste strømavtale.

100 % uforpliktende

Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle. Tjenesten er helt gratis for deg.

Spar tid og energi

Du slipper å tråle internett etter de gode strømavtalene, og du kan bruke tiden på andre ting.

Det er lett å spare penger!

Tjenesten vår er enkel og effektiv. Du fyller ut det korte skjemaet for å motta tilbud, og du slipper å bruke tid på å sammenligne priser og strømavtaler på tvers av ulike nettsider.

Er du usikker på hvilken strømavtale som passer best til ditt forbruk, kan du også få rådgivning om det, enten det gjelder spotpris, innkjøpspris, variabel pris eller fastpris.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut det korte skjemaet, og du vil bli kontaktet av leverandører som tilbyr strøm der du bor.

Strømleverandørene vet at de konkurrerer med andre selskaper om jobben, og du kan derfor være trygg på at du får et godt tilbud på strøm.

Fordeler med Strøm.no

Her er de viktigste fordelene med tjenesten vår:

  • Få billigst strøm når du lar strømleverandørene konkurrere
  • Slipp å lete frem leverandørene som tilbyr billig strøm der du bor
  • Bestem selv om du ønsker å takke ja til tilbudene eller ikke
  • Spar penger på strømregningen
  • Få felles faktura for strøm og nettleie

Få billigere strømregning nå

Hvilken strømavtale er best?

De vanligste avtaleformene som kraftleverandørene tilbyr er spotpris, innkjøpspris, variabel pris og fastpris.

I dag velger de aller fleste kundene spotpris – med god grunn. Spotprisavtaler har vist seg å være de rimeligste på sikt de siste årene. Tidligere valgte mange kunder både fastpris og variabel pris.

Kort forklart er dette de tre ulike avtalene:

  • Spotpris: Markedsprisen på strøm endrer seg gjennom året, og strømregningen din vil variere etter disse svingningene. Det betyr at du mest sannsynlig får litt høyere pris i vinterhalvåret, men kan nyte godt av lave priser om sommeren. Denne avtaletypen har vist seg å være den billigste i gjennomsnitt de siste årene.
  • Fastpris: Denne avtaleformen gjør at du betaler lik pris for strømmen gjennom hele året, etter avtale med strømselskapet ditt. Dette kan være en fordel om du ønsker forutsigbarhet i økonomien, men denne typen avtale har vist seg å være dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.
  • Variabel pris: Dette er en blanding av de to avtaleformene nevnt over. Du vil ha noen variasjoner i pris gjennom året, slik at strømmen blir litt rimeligere om sommeren og koster litt mer i vinterhalvåret. Likevel vil ikke svingningene på regningen din bli like store som ved en spotprisavtale. Variabel pris har også vist seg å være noe dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.

Du kan lese mer om hvordan du velger rett strømavtale her.

Strømleverandører i Norge

Etter at strøm ble konkurranseutsatt i 1991, har antallet strømleverandører økt kraftig. Dette har ført til mer konkurranse og likere strømpriser i Norge.

Her finner du en oppdatert liste over alle strømleverandørene i Norge.

Den leie nettleia

nettleie
Nettleie: En del av strømregningen din går til å drifte og vedlikeholde strømnettet.

Nettleie er en del av strømregningen som svært mange forbrukere er forarget over. Dessverre er det slik at nettleien må du betale, og du får ikke gjort så mye med den.

Nettleien er en regning du får fra det strømselskapet som eier og vedlikeholder kraftnettet der du bor. Regningen består av en variabel del og en fast del.

Den faste prisen på nettleien tar utgangspunkt i hvem som eier kraftnettet og hva slags hovedsikring boligen din har. Det variable beløpet vil henge sammen med strømforbruket ditt. Det betyr at for hver kilowattime du bruker, vil nettleien øke med en liten sum.

Hvor i landet du bor påvirker også hvor mye nettleie du betaler. Jo lengre strømmen må transporteres og jo færre som kan dele på kostnaden i et område, jo høyere nettleie blir det per husstand.

Les mer: Derfor betaler du nettleie

Strømforbruk i Norge

Nordmenn ligger i verdenstoppen på strømforbruk per person, på en god andreplass rett bak Kuwait. Sammenlignet med våre svenske naboer, bruker vi dobbelt så mye strøm.

I private husholdninger går omlag 70 prosent av det totale strømforbruket til oppvarming av bolig og vann. I Danmark og Sverige bruker de langt mindre strøm, og benytter heller andre energikilder.

Les mer: Det norske strømforbruket og klimapolitikken

Strømprisene i Norge er blant de laveste i Europa, og kanskje er det grunnen til at nordmenn i så stor grad bruker strøm til oppvarming.

Finn en billigere strømavtale nå

Om Strøm.no

Vi lar selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale. Bak siden står Nettbureau AS. I tillegg til denne tjenesten driver vi andre anbuds- og sammenligningstjenester, som for eksempel Boligalarmer.no, Eiendomsmegler.no og Mobiltelefoni.no.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kundeservice

Kundeservice

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Elbillader

Solceller

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge