Bergen, strøm

Få tilbud på strøm fra leverandører i Bergen

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La strømleverandørene konkurrerere om å gi deg laveste strømpris.

Selskapene konkurrerer

Flere strømleverandører konkurrerer om å gi deg billigste strømavtale.

100 % uforpliktende

Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle. Tjenesten er helt gratis for deg.

Spar tid og energi

Du slipper å tråle internett etter de gode strømavtalene, og kan bruke tiden på andre ting.

Det er lett å spare penger!

Tjenesten vår er enkel og effektiv. Du fyller ut det korte skjemaet for å motta tilbud, og du slipper å bruke tid på å sammenligne priser og strømavtaler på tvers av ulike nettsider.

Det er også mulig å få rådgivning om ulike strømavtaler, slik at du kan velge den avtaletypen som passer best til ditt forbruk. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut det korte skjemaet, og du vil bli kontaktet av leverandører som tilbyr strøm der du bor.

Strømleverandørene vet at de konkurrerer med andre selskaper om jobben, og du kan derfor være trygg på at du får et godt tilbud på strøm.

Fordeler med Strøm.no

Her er noen av fordelene med å bruke tjenesten vår:

  • La strømleverandørene konkurrere om å gi deg den billigste strømavtalen
  • Slipp å lete frem leverandørene som tilbyr strøm der du bor
  • Bestem selv om du ønsker å takke ja til tilbudene eller ikke
  • Fyll ut skjemaet og spar penger på strømregningen
  • Få felles faktura for strøm og nettleie

Få tilbud på strøm i Bergen

Strømregion Vest (N05)

Bergen ligger i strømregion Vest, også kalt N05. Her er det Fjordkraft AS som er den største strømleverandøren.

De tre vanligste avtaleformene som kraftleverandørene tilbyr er spotpris, variabel pris og fastpris. I dag velger de aller fleste kundene spotpris, med god grunn: Denne avtaleformen har vist seg å være den rimeligste på sikt de siste årene. Tidligere valgte mange kunder både fastpris og variabel pris.

De norske strømleverandørene

Etter at strøm ble konkurranseutsatt i 1991, har antallet strømleverandører økt kraftig. Dette har ført til mer konkurranse og likere strømpriser i Norge.

Her finner du en oppdatert liste over alle strømleverandørene i Norge.

Nettleie

Nettleien er en regning du får fra det strømselskapet som eier og vedlikeholder kraftnettet der du bor. Regningen består av en variabel del og en fast del. Den faste prisen på nettleien tar utgangspunkt i hvem som eier kraftnettet og hva slags hovedsikring boligen din har.

Det variable beløpet vil henge sammen med strømforbruket ditt, og for hver kilowattime du bruker, vil nettleien din øke med en liten sum.

Les mer: Den leie nettleia

Hvor i landet du bor påvirker også hvor mye nettleie du betaler. Jo lengre strømmen må transporteres og jo færre som kan dele på kostnaden i et område, jo høyere nettleie blir det per husstand.

Strømforbruk i Norge

Nordmenn ligger i verdenstoppen på strømforbruk per person, på en god andreplass rett bak Kuwait. Sammenlignet med våre svenske naboer bruker vi dobbelt så mye strøm.

Les mer: Det norske strømforbruket og klimapolitikk

I private husholdninger går omlag 70 prosent av det totale strømforbruket til oppvarming av bolig og vann. I Danmark og Sverige bruker de langt mindre strøm, og benytter heller andre energikilder. Strømprisene i Norge er blant de laveste i Europa, og kanskje er det grunnen til at nordmenn i så stor grad bruker strøm til oppvarming.

Få en bedre strømavtale nå