Bilde av en dame som smiler til kameraet mens hun holder flytteesker

Husk å flytte strøm når du skifter adresse

Glemmer du å bytte strømleverandør før du flytter til ny adresse kan det koste deg dyrt. Her er alt du trenger å vite om strøm og flytting.

Bilde av Siglinde Lunde

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 13.11.2019

Hvordan bestille strøm ved flytting?

Tidligere måtte du huske å si opp strøm og nettleie når du meldte flytting til Folkeregisteret. Med innføringen av Elhub i februar 2019 er ikke dette lenger nødvendig.

Flytte strøm

Unngå dyr strømregning ved flytting:

Undersøk hvem som leverer billigst strøm til din nye adresse

Bestill beste strømavtale til ny adresse så fort du vet flyttedatoen

Den nye strømleverandøren din sørger for resten – inkludert å si opp strømavtalen med forrige leverandør

Beholder du gammel strømleverandør på ny adresse, må du likevel melde fra til dem om flyttetidspunkt og ny adresse. De sier opp strømavtalen på gammel adresse for deg.

Nå er strømleverandøren din ansvarlig for å ordne både strøm- og nettleieavtale når du leverer flyttemelding.

Alt du behøver å gjøre når du skal flytte er å bestille strøm til din nye adresse. Dette gjør du hos din nye strømleverandør. Du må oppgi flyttedato, samt riktige kontaktopplysninger.

Via Elhub sørger den nye strømleverandøren din for å gi beskjed til ditt gamle selskap, og knytte deg til nettselskapet som er ansvarlig for strømnettet på din nye adresse.

Les også: Hva er Elhub?

Strøm og nettleie vil da automatisk bli sagt opp på din gamle adresse, og du får strøm og nettleie levert dit du har meldt flytting.

Du vil deretter få nettleien og strømregningen på samme faktura.

Opprette ny strømavtale

Selv om Elhub gjør det enklere å flytte strøm bør du fortsatt være nøye med å velge den beste strømavtalen ved adresseendring.

Les også: Velg beste strømavtale for deg

Finn ut hvilke leverandører som er tilgjengelige på din nye adresse og kontakt dem gjerne før du har meldt adresseendring i Folkeregisteret.

Benytter du strømbytte-skjemaet vår vil du bli kontaktet av strømleverandører i ditt nye nærområde. Da vil de lokale leverandørene konkurrere om deg som kunde, og gi deg sine beste tilbud på strøm.

Fyll ut skjemaet på denne siden og motta uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører

Husk at du også kan sammenligne strømpriser selv via sammenligningstabellen vår.

Flyttekaos
I flyttekaoset er det lett å glemme at det kan være penger å spare på å få en bedre strømavtale

Hvordan ta med seg strømmen videre?

Til forskjell fra nettleieavtalen, kan du ta med deg din eksisterende strømavtale videre til din nye bolig om du er fornøyd med den.

Ler mer: Den leie nettleien

Ønsker du å beholde avtalen må du fortsatt informere strømleverandøren din om når og til hvor flyttingen skjer. Som regel kan du sende inn melding om flytting via nettsidene til den aktuelle strømleverandøren din.

Har du glemt å melde flytting til strømselskapet?

I flyttekaoset er det lett å glemme å bytte strømavtale, men fortvil ikke. Nettselskapene i Norge er forpliktet til å levere strøm slik at folk som eksempelvis glemmer å bytte strømleverandør ved flytting ikke blir uten strøm.

Dette kalles leveringsplikt. De seks første ukene er prisen på leveringspliktig strøm regulert. Det betyr at du som forbruker ikke betaler mer enn Nord Pools spotpris i tillegg til et påslag på 6,25 øre per kWh. Dette er mye dyrere enn gjennomsnittspåslaget på 1,9 øre per kWh.

Ler mer: Alt du må vite om leveringsplikt på strøm

Glemmer du helt å bytte leverandør, kan netteieren justere påslaget til hvor mye de måtte ønske når de seks ukene er over. De er pliktet til å sette høyere pris enn du fikk de første seks ukene. Dette kan koste deg dyrt som forbruker.

Har du oppdaget at du betaler for leveringspliktig strøm? Innhent tilbud fra ulike strømleverandører i ditt område og få tilbud om en bedre avtale! Fyll ut skjemaet og få tilbud fra flere leverandører.