Få lavere strømregning til din bedrift

Sammenlign tilbud fra flere strømleverandører

Få tilbud på strøm til bedrift fra flere leverandører

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deres bedrift eller organisasjon en skikkelig god strømavtale!

Fyll ut skjemaet på denne siden og motta tilbud fra flere ulike strømleverandører. Ved å sammenligne flere tilbud kan dere se hvilken strømleverandør som kan tilby dere en billigere avtale.

Selskapene konkurrerer

Selskapene vet at de konkurrerer om å få bedriften som kunde. Det garanterer gode tilbud.

100 % Uforpliktende

Tjenesten er helt uforpliktende. Er ikke tilbudet kan dere enkelt takke nei.

Tid og penger spart

Vi finner de beste avtalene for dere og dere kan enkelt sammenligne tilbudene dere får.

Velg en bedre strømleverandør for bedriften

Altfor mange bedrifter og organisasjoner har et passivt forhold til egen strømavtale. Mange har hatt samme avtale i årevis, mens andre ikke engang vet hvordan de valgte strømavtale i utgangspunktet.

Når organisasjonen deres legger ut strømavtalen på anbud via Strøm.no, vet strømselskapene at de konkurrerer med hverandre om å få eller beholde bedriften deres som kunde.

Dere kan derfor være trygge på at dere får gode vilkår fra leverandørene. I tillegg blir det lett å sammenligne vilkår og betingelser, slik at dere kan ta et veloverveid og opplyst valgt – for hele bedriften.

Fordelene med å bruke vår tjeneste:

  • Strømleverandørene konkurrerer – og bedriften deres får en god avtale
  • Dere slipper å lete etter strømleverandører som leverer til bedriftens adresse
  • Tilbudene dere får er helt uforpliktende. Er ikke tilbudet bra nok kan dere selvsagt takke nei
  • Det er nå mulighet for felles faktura for både strøm og nettleie

Få tilbud på strøm til din bedrift

Hvilke strømavtaler passer best for bedrifter?

Bilde av strømmaster i en skog på vinteren
Strøm til bedrift: Alle bedrifter trenger en strømavtale, men altfor få har sjekket at de fortsatt har en god avtale.

De tre vanligste avtaleformene som kraftleverandørene tilbyr er spotpris, variabel pris og fastpris. I dag velger de aller fleste forbrukerne spotpris ettersom denne avtaleformen har vist seg å være den rimeligste over tid de siste årene.

Likevel gir spotpris uforutsigbarhet, noe som ikke alltid er like bra for en bedrift. Ønsker man derfor en mer stabil og forutsigbar strømregning som for eksempel gjør det lettere å sette opp bedriftens budsjetter, kan det være lurt å vurdere en av de andre avtaletypene.

Ofte vil dessuten strømselskapene kunne tilby en skreddersydd avtale, ut ifra hvor høy effekt bedriften måler og hvor stort det totale energiforbruket er. Dette gjelder særlig for store næringskunder med mye høyere strømforbruk enn vanlig.

Uansett om dere skal velge strømavtale selv eller høre med et selskap om bedriften kan få en skreddersydd avtale, så er det nyttig å vite hvordan de ulike strømavtalene ser ut.

Be om tilbud!

De tre vanligste avtaleformene er:

Spotpris – Uforutsigbart og billig

Spotprisen er basert på hva strømleverandørene selv kjøper strømmen for. Med en spotprisavtale betaler man altså innkjøpspris, og som regel et ekstra tillegg i form av et fast påslag.

Siden prisen på strøm endrer seg gjennom året, vil strømregningen derfor variere. Med spotpris vil man belage seg på en høyere pris i vinterhalvåret, men kan nyte godt av lave priser om sommeren.

Denne avtalen har vist seg å være den billigste i gjennomsnitt de siste årene, men den kan altså gi uforutsigbarhet for en bedrift som ønsker stabilitet i økonomien.

Fastpris – Forutsigbart, men dyrere

Fastprisavtale gjør at man betaler lik pris for strømmen gjennom hele året. Dermed vil man unngå prissvingningene man får med spotpris.

Denne typen avtale har vist seg å være dyrere enn spotpris i gjennomsnitt, men kan lønne seg for bedrifter som ønsker stabile utgifter.

Gå til skjemaet

Variabel pris – Ikke like utsatt for svingninger

Den variable prisen er en blanding av spotpris- og fastprisavtale. Med én fast og én variabel del vil den gi noen prisvariasjoner gjennom året, men uten like store svingninger som man får med en spotprisavtale. Strømmen vil gjerne være litt rimeligere om sommeren og litt dyrere i vinterhalvåret.

Variabel pris har også vist seg å være noe dyrere enn spotpris i gjennomsnitt, men den gir ofte mer forutsigbarhet enn en spotprisavtale, samtidig som den kan være billigere enn en fastprisavtale.

De fleste strømleverandørene har heldigvis rådgivere som kan hjelpe bedriften med å velge den strømavtalen som passer best for dere.

Bilde av et åpent kontorlandskap
De fleste bedrifter kan spare penger på å bytte strømleverandør.

Må bedrifter betale nettleie?

Bedrifter må også betale nettleie – slik som alle andre.

Nettleien er en obligatorisk avgift som betales til strømselskapet som eier og vedlikeholder kraftnettet der bedriften har adresse.

Før fikk man ofte én faktura for strømmen og én for nettleien, men nå skal begge disse kunne samles på én regning. Slik er det lettere for bedriften å holde oversikt over strømutgiftene, og man reduserer antall bilag i regnskapet.

Nettleien består av én variabel del og én fast del. Den faste prisen på nettleien tar utgangspunkt i hvem som eier kraftnettet og hva slags hovedsikring bedriftens bygning har. Det variable beløpet vil henge sammen med strømforbruket deres, og for hver kilowattime som brukes betaler man også en gitt sum i nettleie.

For store næringskunder med et strømforbruk over 80kVA, gjelder også et ekstra effektledd for aktiv og reaktiv effekt.

Hvor i landet bedriften befinner seg påvirker i tillegg prisen på nettleien. Jo lengre strømmen må transporteres og jo færre som kan dele på kostnaden i et område, jo høyere nettleie blir det per bruker.

Få en bedre strømavtale til din bedrift

Andre tjenester for bedrifter

Strøm.no drives av selskapet Nettbureau AS, som også driver andre anbudstjenester i bedriftsmarkedet. Gjennom oss kan dere blant annet få tilbud på varmepumper, bedriftsbredbånd (eller fibernett), bedriftstelefoni og bedriftsalarm.

Som omtalt i

NRK logo TV2 logo VG logo dagbladet logo dagsavisen logo abcnyheter logo dinside logo kapital logo
an.no logo amta logo drammens tidende logo eikerbladet logo Energi logo fremover logo GD logo hadeland logo ifinnmark logo Nordlys logo oa.no logo ranablad logo ringerikes blad logo avisa sør-trøndelag logo varingen logo