Gjennomfakturering - Fellesfaktura for Strøm og Nettleie
Fellesfaktura: Med gjennomfakturering får alle en samlet faktura for strøm og nettleie.

Gjennomfakturering: Nå kan få du fellesfaktura for strøm og nettleie

Nye regler gjør det enklere å bytte strømleverandør

Strømregningen din består av to deler, den ene er strøm og den andre er nettleie. Strømmen er selve forbruket ditt, mens nettleien er en leie som går til det selskapet som eier kraftnettet der du bor. Nettleien er en avgift basert på forbruket ditt, og den skal hjelpe selskapene med å vedlikeholde og bygge ut strømnettet.

Alt om strømfakturaen

Denne artikkelen er en del av vår gjennomgang av det viktigste du bør kunne om strømfakturaen din.

Les mer under:

1. Slik leser du av strømfakturaen din

2. Hva er nettleie?

3. Hva er gjennomfakturering?

4. Opprinnelsesgarantier

5. Hva er elsertifikater?

6. Hvordan bestemmes dagens strømpris?

7. Finn billigste strømavtale selv her

Frem til nå har du som har valgt strøm fra en leverandør som ikke eier kraftnettet fått to fakturaer fra de to ulike selskapene: én for nettleie og én for strøm.

Les også: Derfor betaler du nettleie

Dette medfører ekstra arbeid for deg som forbruker, med tanke på å holde styr på og betale separate regninger. Naturlig nok har mange derfor valgt å ha samme selskap for strøm og nettleie for å unngå “dobbeltfakturering”.

Dyr strømregning? Les 12 gode tips til strømsparing!

Dette har hemmet konkurransen, og de store selskapene som eier strømnettet har fått en konkurransefordel. Derfor har det kommet nye regler som sier at de selskapene som skal ha nettleie ikke lengre kan fakturere kunden direkte for dette. De nye reglene innebærer at det selskapet som fakturerer deg for strømmen også skal sette nettleien på samme faktura.

Gjennomfakturering
Ingen store forandringer: Men én regning i stedet for to er litt enklere.

I praksis kommer denne endringen til å ta tid. Selv om nettleverandørene plikter å tilby gjennomfakturering, kan det ta en stund før dette skjer i praksis. Strømselskapene må teknisk integrere disse systemene, og særlig hos de mindre leverandørene kan det ta tid før dette er på plass.

Hva betyr dette for meg?

Har du for eksempel strøm fra Fjordkraft, men bor i et område hvor Hafslund eier strømnettet, har du til nå fått faktura fra Fjordkraft for strøm og fra Hafslund for nettleie.

Med gjennomfakturering kan ikke lengre Hafslund Nett sende faktura direkte til deg. Hafslund må i stedet sende nettleiefakturaen til strømselskapet ditt, som i dette tilfellet er Fjordkraft. Fjordkraft betaler nettleien til Hafslund på dine vegne, og legger det samme beløpet til på fakturaen de sender til deg. Altså får du kun én faktura, uten at dette koster deg ekstra.

Om du vurderer å bytte strømleverandør kan du enkelt fylle ut skjemaet på denne siden og motta tilbud fra flere leverandører. Sammenlign og velg det beste.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge