Sammenlign alle norske strømavtaler med variabel pris

Strøm.no gir deg full oversikt over strømpriser fra alle norske strømleverandører. Finn billigste strømavtale der du bor.

Du kan spare mye penger på å velge riktig strømavtale. Vi har som mål å gjøre det enkelt å velge en varig og god strømavtale som passer dine behov. Med totalt over 400 strømavtaler i Norge er det ikke lett å få oversikt, men med vår tjeneste håper vi du kan få full oversikt og gjøre et godt valg.

Variabel pris Strømavtale Strøm

Variabel strømpris

Omtales også som "standard variabel pris". Lenge var dette den mest populære avtaleformen blant nordmenn, men i dag har spotpris-avtalene tatt over tronen. Her kan du lese om hva variabel strømpris er, og om det er en avtale som passer for deg.

Ulike strømavtaler

Variabel pris følger i stor grad markedsprisen (spotprisen), men får sitt særegne preg ved at leverandøren plikter å informere kunde om endringer i prisene 14 dager i forveien. I praksis innebærer dette at prisen i stor grad følger markedsprisen med to ukers etterslepp og endret pris hver 14de dag.

Mellomting mellom spotpris og fastpris

Siden du ikke har bindingstid ved en standard variabel avtale står ikke strømleverandøren helt fritt til å ta igjen det tapte om denne bommet grovt på de siste 14 dagene, da dette ville ført til mange bytter. Samtidig har ikke leverandøren insentiver til å kompensere deg fullt ut om det viser seg at du endte med å betale overpris for perioden.

Dermed ligger en avtale med variabel pris et sted mellom spotpris og fastpris, men nærmest førstnevnte.

Les også: 12 gode tips til hvordan du kan spare strøm.

Fordeler

  • Med variabel strømavtale vil du ikke være like utsatt for høyere kraftpris på en ekstra kald vinterdag, og du har noe bedre kontroll over kostnader og hvor mye du skal betale på månedlig basis.

Ulemper

  • Mange opplever at spotpris-avtaler gir gunstigere regninger i det lange løp enn variabel pris. I likhet med at du ikke får de store økningene i strømpris på kalde dager, vil heller ikke et kraftig prisfall gi deg noen fordeler hvis du velger variabel strømavtale.

Ikke betal for mye. Fyll ut skjemaet og la strømleverandørene konkurrere om å gi deg det beste tilbudet.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge