La selskapene konkurrere

Flere strømleverandører konkurrerer om å gi deg billigste strømavtale. Tjenesten er helt gratis for deg.

100 % uforpliktende

Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

Spar tid og energi

Du slipper å tråle internett etter den beste strømavtalen, og du kan bruke tiden på noe morsommere.

Få tilbud på strøm fra flere leverandører

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste hvor strømleverandørene konkurrerer om å gi deg laveste strømpris.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut det korte skjemaet, og du vil bli kontaktet av leverandører som tilbyr billig strøm der du bor.

Få billigere strøm!

Det er lett å spare penger!

Tjenesten vår er enkel og effektiv. Du fyller ut det korte skjemaet for å motta tilbud, og du slipper å bruke tid på å sammenligne priser og strømavtaler på tvers av ulike nettsider. Du kan også få rådgivning om hvilken strømavtale som passer ditt forbruk, enten det er spotpris, variabel pris eller fastpris.

Leverandørene vet at de konkurrerer med andre selskaper om jobben, og du kan derfor være trygg på at du får det beste tilbudet.

  • La strømleverandørene konkurrere - du får markedets billigste strøm.
  • Du slipper å lete frem leverandørene som tilbyr billig strøm der du bor.
  • Du bestemmer selv om du ønsker å takke ja til tilbudene eller ikke.
  • Fyll ut skjemaet og spar penger på strømregningen.

Hvilke strømselskap har de mest fornøyde kundene?

BI gir hvert år ut forbrukerundersøkelser gjennom prosjektet Norsk kundebarometer. I kategorien strømleverandører i 2019 er det Gudbrandsdal Energi som kommer ut på topp i kundetilfredshet, slik som de også gjorde i 2018. LOS ligger som nr. 2 på denne listen, etterfulgt av Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk på en tredjeplass.

I en annen undersøkelse hvor strømleverandørene måles i kundeservice er det imidlertid Tussa som kåres til vinner i 2019. På 2. plass følger Kraftriket, mens Fjordkraft igjen tar tredjeplassen.

Generelt ser vi at strømbransjen ligger omtrent midt på treet sammenlignet med de andre bransjene som er undersøkt. Det kan tyde på at flere har noe å hente på dette punktet, selv om noen selskaper ligger langt fremme innen kundeservice.

Hvilken strømavtale bør du velge?

De tre vanligste avtaleformene som kraftleverandørene tilbyr er spotpris, variabel pris og fastpris. I dag velger de aller fleste kundene spotpris, med god grunn: denne avtaleformen har vist seg å være den rimeligste på sikt de siste årene. Tidligere valgte mange kunder både fastpris og variabel pris.

Kort forklart er dette de tre ulike avtalene:

  • Spotpris: Prisen på strøm endrer seg gjennom året, og strømregningen din vil variere. Du må belage deg på en høyere pris i vinterhalvåret, men kan nyte godt av lave priser om sommeren. Denne avtalen har vist seg å være den billigste i gjennomsnitt de siste årene.
  • Fastpris: Denne avtaleformen gjør at du betaler lik pris for strømmen gjennom hele året. Det kan være en fordel om du ønsker forutsigbarhet i økonomien og ikke vil ha de store svingningene. Denne typen avtale har vist seg å være dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.
  • Variabel pris: Er en blanding av de to avtaleformene nevnt over. Du vil ha noen variasjoner i pris gjennom året, slik at strømmen blir litt rimeligere om sommeren og koster litt mer i vinterhalvåret. Likevel vil ikke svingningene på regningen din bli like store som ved en spotprisavtale. Variabel pris har også vist seg å være noe dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.

Du kan lese mer om de hvordan du velger strømavtale her

Klar? Gå til skjema!

Den leie nettleia

nettleie
Nettleie: En del av strømregningen din går til å drifte og vedlikeholde strømnettet.

Nettleie er en del av strømregningen som svært mange forbrukere er forarget over. Dessverre er det slik at nettleien må du betale, og du får ikke gjort så mye med den.

Nettleien er en regning du får fra det strømselskapet som eier og vedlikeholder kraftnettet der du bor. Regningen består av en variabel del og en fast del. Den faste prisen på nettleien tar utgangspunkt i hvem som eier kraftnettet og hva slags hovedsikring boligen din har. Det variable beløpet vil henge sammen med strømforbruket ditt, og for hver kilowattime du bruker, vil nettleien din øke med en liten sum.

Les mer om nettleie og hvorfor du betaler dette i denne artikkelen.

Hvor i landet du bor påvirker også hvor mye nettleie du betaler. Jo lengre strømmen må transporteres og jo færre som kan dele på kostnaden i et område, jo høyere nettleie blir det per husstand.

Strømforbruk i Norge

Nordmenn ligger i verdenstoppen på strømforbruk per person, på en god andreplass rett bak Kuwait. Sammenlignet med våre svenske naboer, bruker vi dobbelt så mye strøm.

I private husholdninger går omlag 70 prosent av det totale strømforbruket til oppvarming av bolig og vann. I Danmark og Sverige bruker de langt mindre strøm, og benytter heller andre energikilder. Strømprisene i Norge er blant de laveste i Europa, og kanskje er det grunnen til at nordmenn i så stor grad bruker strøm til oppvarming.

Les mer om det norske forbruket, klimapolitikk og strøm her.

Om Strøm.no

Strøm.no lar selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale. Bak siden står Nettbureau AS som i tillegg til denne tjenesten driver andre anbuds- og sammenligningstjenester som f.eks. Boligalarmer.no, Eiendomsmegler.no og Mobiltelefoni.no.

Få billigere strøm!

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge