La selskapene konkurrere

Flere strømleverandører konkurrerer om å gi deg billigste strømavtale. Tjenesten er helt gratis for deg.

100 % uforpliktende

Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

Spar tid og energi

Du slipper å tråle internett etter en bedre strømavtale, og du kan bruke tiden på noe morsommere.

Tilbud på strøm fra flere leverandører

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste hvor strømleverandørene konkurrerer om å gi deg laveste strømpris.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut det korte skjemaet, og du blir kontaktet av leverandører som tilbyr billige strømpriser der du bor. Enkelt og greit.

Fordeler med tjenesten:

  • Få billig strøm når du lar strømleverandørene konkurrere om deg
  • Slipp å lete frem leverandørene som tilbyr billig strøm der du bor
  • Bestem selv om du ønsker å takke ja til tilbudene eller ikke
  • Spar penger på strømregningen

Få billigere strøm!

Det er lett å spare penger!

Tjenesten vår er enkel og effektiv. Fyll ut det korte skjemaet for å motta tilbud, og du slipper å bruke tid på å sammenligne priser og strømavtaler på tvers av ulike nettsider.

Du kan også få rådgivning om hvilken strømavtale som passer ditt forbruk, enten det er snakk om spotpris, variabel pris eller fastpris.

Leverandørene vet at de konkurrerer med andre selskaper om jobben, og du kan derfor være trygg på at du får et godt tilbud.

Hvilke strømselskap har de mest fornøyde kundene?

BI gir hvert år ut forbrukerundersøkelser gjennom prosjektet Norsk kundebarometer. I kategorien strømleverandører i 2020 er det Gudbrandsdal Energi som kommer ut på topp i kundetilfredshet, slik som de også gjorde i 2018 og 2019. I likhet med i 2019, ligger LOS som nr. 2 på denne listen, etterfulgt av Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk på en tredjeplass.

I en annen undersøkelse hvor strømleverandørene måles i kundeservice er det imidlertid Tussa som kåres til vinner i 2019. På 2. plass følger Kraftriket, mens Fjordkraft igjen tar tredjeplassen.

Generelt ser vi at strømbransjen ligger omtrent midt på treet sammenlignet med de andre bransjene som er undersøkt. Det kan tyde på at flere har noe å hente på dette punktet, selv om noen selskaper ligger langt fremme innen kundeservice.

Hvilken strømavtale bør du velge?

De vanligste avtaleformene kraftleverandørene tilbyr er spotpris og innkjøpspris, variabel pris og fastpris. I dag velger de aller fleste kundene spotpris – med god grunn. Spotprisavtaler har vist seg å være de rimeligste på sikt de siste årene.

Kort forklart er dette de ulike avtalene:

  • Spotpris: Markedsprisen på strøm endrer seg gjennom året, og strømregningen din vil variere etter disse svingningene. Du må forvente høyere pris i vinterhalvåret, men kan nyte godt av lave strømpriser om sommeren. Spotpris har vist seg å være billigst i gjennomsnitt de siste årene.
  • Fastpris: Denne avtaleformen gjør at du betaler lik pris for strømmen gjennom hele året. Det kan være en fordel om du ønsker forutsigbarhet i økonomien og ikke vil ha de store svingningene som du får med en spotprisavtale. Fastpris har vist seg å være dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.
  • Variabel pris: Variable prisavtaler gir varsel om endringer i pris hver 14. dag. I praksis betyr det at strømprisen følger markedsprisen, to uker på etterskudd. Dette sikrer at man blir skånet for de aller største prisendringene, samtidig som strømprisen fortsatt påvirkes av strømmarkedet. Variabel pris har også vist seg å være noe dyrere enn spotpris i gjennomsnitt.

Klar? Gå til skjema!

Den leie nettleia

nettleie
Nettleie: En del av strømregningen din går til å drifte og vedlikeholde strømnettet.

Nettleie er en del av strømregningen som svært mange forbrukere forarger seg over. Dessverre er det slik at nettleien bestemmes avhengig av hvor i landet du bor, og du får ikke gjort særlig mye med den.

Nettleien går til vedlikehold av kraftnettet der du bor, og betales til strømselskapet som eier strømnettet i et gitt område. Den delen av strømselskapet som driver med nettleie kalles nettselskap eller nettleverandør.

Nettleien består av en variabel og en fast del. Den faste prisen på nettleien tar utgangspunkt i hvem som eier kraftnettet og hva slags hovedsikring boligen din har. Det variable beløpet henger sammen med strømforbruket ditt, og øker for hver kilowattime strøm du bruker.

Strømforbruk i Norge

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til strømforbruk, og kun Kuwait bruker mer strøm per person enn oss. Sammenligner vi oss med våre svenske naboer bruker vi for eksempel dobbelt så mye strøm som dem hvert år.

I private husholdninger går omlag 70 prosent av det totale strømforbruket til oppvarming av bolig og vann. I Danmark og Sverige bruker de langt mindre strøm enn oss, fordi de heller benytter seg av andre energikilder.

En av grunnene til at nordmenn bruker mye strøm til oppvarming er at strømprisene i Norge er blant de laveste i Europa. Det kommer blant annet av at vi har svært store mengder vannkraft her til lands.

Om Strøm.no

Strøm.no lar selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale. Bak tjenesten står Nettbureau AS. Vi har over 10 års erfaring med anbuds- og sammenligningstjenester på nett, og driver blant annet Boligalarmer.no, Eiendomsmegler.no og Mobiltelefoni.no.

Få billigere strøm!

Som omtalt i

NRK logo TV2 logo VG logo dagbladet logo dagsavisen logo abcnyheter logo dinside logo kapital logo
an.no logo amta logo drammens tidende logo eikerbladet logo Energi logo fremover logo GD logo hadeland logo ifinnmark logo Nordlys logo oa.no logo ranablad logo ringerikes blad logo avisa sør-trøndelag logo varingen logo