Sammenlign tilbud på solceller

Få tilbud fra flere solcelleleverandører og velg det beste for deg!

Få tilbud på solceller fra flere solcelle-leverandører

La selskapene konkurrere om å gi deg det beste tilbudet på solcelleanlegg.

Fyll ut skjemaet og motta tilbud fra flere ulike leverandører. Ved å sammenligne tilbudene kan du velge det som passer best for deg.

Velg den beste leverandøren av solcelleløsninger

Markedet for solceller har hatt høy vekst i Norge de siste årene, og lite tyder på at det vil stoppe opp med det første. Både høye strømpriser og solfylte sommere får stadig flere nordmenn til å installere ulike former for solcelleanlegg.

Solceller omdanner solenergien direkte til elektrisitet som kan brukes eller lagres i f.eks. batterier, uten behov for omdanning via luft- eller vannkraft. Slik kan du enkelt selv installere solceller og produsere din egen strøm. Strømmen kan du bruke selv, men også selge tilbake til strømmarkedet som såkalt overskuddsstrøm.

Et solcelleanlegg kan man regne med at har en levetid på flere tiår, og selv om man får en stor kostnad når man installerer, vil dette betale seg tilbake over tid. Både fordi man slipper å kjøpe strøm, og fordi man kan selge overskuddsstrømmen.

Fordelene er mange:

  • Spar penger- lag din egen strøm i stedet for å kjøpe den
  • Tjen penger- selg overskuddsstrømmen til nettselskapet ditt
  • Få støtte til solceller fra Enova
  • Solceller lager svært miljøvennlig energi

Er du på utkikke etter solcelleanlegg? Fyll ut det korte skjemaet for å begynne prosessen med en gang.

Slik fungerer solceller

Bilde av en mann som monterer solceller
Montering av solceller: Vanligvis er monteringen gjort i løpet av få dager.

Frem til nå har det vanligste vært å montere solcellepanel på taket av bygningen. Nylig har takstein med solcellepanel innebygd kommet på markedet. Om dette etter hvert vil bli like populært som panelene gjenstår å se.

Taksteinene er tilgjengelige i flere farger, og dersom du likevel skal bytte tak kan dette være en god løsning. Hvis du i utgangspunktet ikke må bytte taket, kan det være mer lønnsomt å benytte de tradisjonelle solcellepanelene.

Hvor lang tid selve monteringen tar, avhenger av hvor stort taket ditt er og om du skal legge takstein med solceller eller solcellepanel. Sistnevnte løsning tar minst tid, og er som regel gjort i løpet av noen dager.

Solcelleanlegget må deretter kobles til sikringsskapet og settes i drift av en elektriker. For å kunne måle hvor mye overskuddsstrøm du sender ut, monterer nettselskapet ditt en ny strømmåler slik at du får korrekt betalt.

Les også: Alt du bør vite om solceller og solenergi

Framtida for solcelleanlegg

Inntil for kort tid siden mente mange at det ikke var mye å spare på å installere solceller. Hovedårsaken til dette var svært lave strømpriser. De siste årene har strømprisene økt betydelig. Dette skyldes et kaldere og tørrere klima, som i sin tur driver strømprisene oppover. I tillegg har Norge økt strømhandelen med EU, og dette vil trolig også drive prisene oppover på sikt. Kort sagt er det stor sannsynlighet for at solceller vil være lønnsomt i tiden fremover også.

Les også: Spar miljøet ved å produsere strøm selv

Solceller og det norske klimaet

Siden sola har svært begrenset synlighet gjennom vinteren her i nord, vil dette også påvirke hvor mye energi du får fra solcellene. Typisk vil du få mye elektrisitet gjennom sommerhalvåret, men ofte måtte kjøpe strøm i tillegg gjennom vinterhalvåret.

Mange lurer på hva man gjør dersom solcellene blir dekket av snø. Ofte vil det lettere skli av solcellene enn av selve taket, ettersom overflaten på solcellene er glattere. Dersom det ikke sklir ned av seg selv, kan man børste snøen forsiktig av med en kost.

Les mer: Solceller på hytta?

Støtte til å skaffe solceller

Enova støtter som kjent flere miljøbesparende energitiltak, og solceller er inkludert i dette. Du må selv betale for hele installasjonen av solceller, og Enova betaler deg tilbake deler av kostnadene dersom du kan fremlegge gyldige kvitteringer for arbeid og materialer. Arbeidet må være utført av et registrert firma, og dokumentasjonen må være i henhold til lover og regler.

For installasjon av anlegg kan du få 7.500 kroner i støtte. I tillegg kan du få støtte på 1250 kroner per kW effekt du har installert, opptil 15 kW. Avhengig av størrelsen på taket ditt kan du totalt få opptil 28.750 kroner i tilskudd når du installerer solceller.

Bestill tilbud fra flere leverandører i dag, så får du uforpliktende tilbud på solceller.

check icon

Flere tilbud

Garantert gode tilbud da selskapene vet de konkurrerer om deg som kunde.

check icon

Uforpliktende

Motta uforpliktende tilbud og velg selv om du vil takke ja eller nei.

check icon

Tid og penger spart

Du slipper å gjøre egne undersøkelser for å finne solceller.

Få tilbud på solceller

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kundeservice

Kundeservice

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Elbillader

Solceller

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge