Leveringsplikt Strøm

Si opp strømavtalen

De fleste strømavtaler har ikke bindingstid. Som regel er det kun fastpris-abonnementene som kommer med en slik avtale. Det finnes imidlertid unntak, for eksempel knyttet til kampanjetilbud.

Når du inngår en avtale med et strømselskap er denne avtalen mellom deg og selskapet. Har du inngått en strømavtale med bindingstid, skal informasjon om dette ha vært gitt i avtalevilkårene.

Husk å les nøye gjennom avtalen før du signerer. Dersom du ikke finner vilkårene for avtalen du har i dag kan du ofte finne dem på strømleverandørenes hjemmesider, om du hukser navnet på avtalen. Eventuelt kan du henvende deg til selskapet direkte og be dem om å sende dette til deg.

Les også: Velg riktig strømavtale for deg.

Gebyr ved oppsigelse under bindingstid

Dersom strømselskapet har inkludert bindingstid i avtalen, har det rett til å kreve et gebyr hvis du velger å si opp avtalen før bindingstiden er over. Det skal fremgå av avtalen hvor mye det vil koste deg å bryte før tiden.

Gebyret for å si opp avtalen før tiden skal nedjusteres ut fra hvor langt ut i bindingsperioden avtalen brytes.

Godta max 12 måneder

Forbrukerrådet mener at alle former for bindingstider som er lengre enn 12 måneder er urimelige overfor forbrukere og det anbefales at du ikke tenger en avtale med så langt bindingstid.

Det beste er å velge en avtale uten bindingstid. Da er du helt fleksibel til å bytte om leverandøren din ikke lenger er konkurransedyktig.

Klar for å bytte? La strømselskapene konkurrere om å få deg som kunde.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge