Oppsigelse av strømavtale

Si opp strømavtalen

De fleste strømavtaler har ikke bindingstid. Som regel er det kun fastpris-abonnementene som kommer med en slik avtale. Det finnes imidlertid unntak.

Når du inngår en avtale med et strømselskap er denne avtalen mellom deg og selskapet. Har du inngått en strømavtale med bindingstid, skal informasjon om dette ha vært gitt i avtalevilkårene.

Husk å les nøye gjennom avtalen før du signerer. Dersom du ikke finner vilkårene for avtalen du har i dag kan du ofte finne dem på strømleverandørenes hjemmesider, om du husker navnet på avtalen. Eventuelt kan du henvende deg til selskapet direkte og be dem om å sende dette til deg.

Les også: Velg riktig strømavtale for deg.

Gebyr ved oppsigelse under bindingstid

Dersom strømselskapet har inkludert bindingstid i avtalen, har det rett til å kreve et gebyr hvis du velger å si opp avtalen før bindingstiden er over. Det skal fremgå av avtalen hvor mye det vil koste deg å bryte før tiden.

Gebyret for å si opp avtalen før tiden skal nedjusteres ut fra hvor langt ut i bindingsperioden avtalen brytes.

Ikke godta lang bindingstid

Forbrukerrådet mener at alle former for bindingstider som er lengre enn 12 måneder er urimelige overfor forbrukere og det anbefales at du ikke tegner en avtale med så langt bindingstid.

Det beste er å velge en avtale uten bindingstid. Da er du helt fleksibel til å bytte om leverandøren din ikke lenger er konkurransedyktig.

Klar for å bytte? La strømselskapene konkurrere om å få deg som kunde.

Få informasjon om vilkårene

Ønsker du detaljert informasjon om de ulike strømavtalene kan du lese mer om hver enkelt via våre strømleverandør-sider. Her finner du alle nåværende strømavtaler, med informasjon om bindingstid, kontraktslengde og andre relevante krav.

Vet du allerede hva slags type avtale du ønsker å bytte til kan du be om å få tilbud om det via skjemaet på siden. Da vil flere strømselskaper kontakte deg, og du kan velge avtalen med de beste vilkårene og den beste prisen.

Du kan også sammenligne strømavtaler selv via vår sammenligningstjeneste.

Ønsker du å si opp strømavtalen fordi du skal flytte? Les mer om bytte av strømleverandør og flytting her.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge