Bytte strømleverandør

Bytte strømleverandør

Strømbransjen er preget at sterk konkurranse, og Konkurransetilsynet oppfordrer alle kunder til å bytte kraftleverandør for å sikre seg gode avtaler.

Hvis du er blant én av fem nordmenn som ikke har byttet strømavtale de to siste årene, er sannsynligheten stor for at du betaler for mye for strøm. Å skifte strømleverandør er helt gratis og kan være svært enkelt.

Fyll ut skjemaet her på Strøm.no, så blir du kontaktet av flere strømleverandører innen kort tid.

Fordeler med å bruke Strøm.no

Enkelt og gratis:

Når du finner en bedre avtale enn den du har i dag, oppretter du en ny strømavtale med kraftleverandøren.

Din nye strømleverandør vil "slå opp" med ditt gamle selskap, du behøver ikke å tenke på det.

Uansett hvilket strømselskap du velger, skal nettleie og strøm komme på samme faktura.

Med mindre du har bundet deg til en avtale, er det helt gratis å bytte strømleverandør.

Når du sender inn skjemaet vil flere kraftleverandører kontakte deg. Disse strømselskapene vet at de konkurrerer med flere andre om deg som kunde, og derfor har de en ekstra god grunn for å gi deg et godt tilbud. Velger du å takke ja til et av tilbudene, vil ditt nye energiselskap sørge for å avslutte avtalen du har med din nåværende strømleverandør.

Kort oppsummert er det svært enkelt å bytte strømleverandør og det er helt gratis, med unntak av om du har bundet deg til en strømavtale over en lengre tidsperiode. I så fall kan du måtte betale et gebyr for å bryte avtalen før avtaleperioden er over. Både gebyr og tidsperiode vil være oppgitt i kontrakten du har underskrevet med din leverandør.

Gjennomfakturering

En annen ting som har gjort bytte av kraftleverandør lettere for mange er gjennomfakturering. Tidligere kom nettleie og strøm på to ulike fakturaer dersom du ikke hadde samme leverandør av nettleie som av kraft. Nå har det kommer nye regler som gjør at både strømforbruk og nettleie skal komme på felles faktura, dette kalles gjennomfakturering. Det gjør det enda lettere å bytte leverandør, du vil fortsatt kun motta én regning for strøm. Du kan lese mer om gjennomfakturering her.

Innhente tilbud på egenhånd

bytte leverandør
Ikke alltid like lett: Strømleverandørene tjener gode penger på at det er vanskelig å sammenligne priser.

Dersom du velger å kontakte leverandørene selv og be om prisoverslag, kan det fort hende at de prisene du får fra strømleverandørene samsvarer med de prisene de oppgir på sine sider. Dessverre er ikke disse prisene nødvendigvis de billigste avtalene de kan tilby, og derfor er det vanskelig å sammenligne priser på denne måten.

Det samme gjelder om strømselskapene driver oppsøkende salg, enten ved at stopper deg på gata eller ringer deg tilfeldig. Da vil de ofte tilby avtaler som er langt unna de billigste avtalene.

Les også : Derfor betaler du nettleie.

Hvis du har byttet strømleverandør før, har du kanskje opplevd å bli oppringt av leverandøren du vraket innen kort tid, hvor de gir deg et mye bedre tilbud enn hva du hadde tidligere. Dette er et typisk eksempel på hvordan større konkurranse gir kundene bedre priser, og man må gjerne presse på litt ekstra før de beste tilbudene kommer på bordet.

Dyr strømregning? Les 12 gode tips til strømsparing!

En annen ting som gjør det vanskelig å sammenligne strømpriser er at disse styres fra den nordiske strømbørsen Nordpool, og det gjør at prisene teknisk sett varierer fra time til time.

Kombinasjonen av en strømbørs med raske endringer og mange ulike prismodeller hos strømleverandørene, gjør at det i praksis er vanskelig å få full oversikt over de ulike strømavtalene. Sammenligningstjenester som rangerer de ulike leverandørene på pris kan i så måte være nyttige, men husk at mange av leverandørene som kommer høyt opp på slike lister opererer med lokkepriser, hvor de i mange tilfeller endrer strømavtalen underveis uten å gi beskjed om dette.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge