Nærbilde av vedkubber

Unge er de flinkeste til å spare strøm

Unge under 25 er de som er flinkest til å sette i verk strømsparende tiltak hjemme.

Det kommer frem i en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på oppdrag av anbudstjenesten Strøm.no. Unge under 25 år skiller seg ut fra landsgjennomsnittet når de blir spurt om de har satt i verk tiltak for å spare strøm hjemme. 58 prosent svarer at de har blitt mer bevisst på å fylle oppvask- og vaskemaskin helt opp, og 42 prosent svarer at de har begynt å spare på varmtvannet.

Thunberg-effekt

– Tallene fra undersøkelsen viser at det ikke bare er ord med de unge sitt klimaengasjement, men at de også får ordene ut i handling. Sannsynligvis ser vi en Greta Thunberg-effekt i denne undersøkelsen. Det er gledelig, og burde være til inspirasjon for resten av befolkningen også, sier kommunikasjonsansvarlig i Strøm.no, Kim Arne Hammerstad.

Fakta
  • Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1005 respondenter. Utvalget var representativt og landsomfattende.
  • 5. november spratt strømprisene i været på grunn av langvarig kaldt vær. Det er vanlig at strømprisene stiger i løpet av vinteren og når toppen i januar-februar.
  • Strøm.no er en uavhengig sammenlikningstjenester av norske strømleverandører. Forbrukere kan velge mellom å få tilbud direkte fra strømselskapene eller sammenlikne tilbud på nettsiden Strøm.no.
Vis mer

Hammerstad påpeker at tiltakene man kan sette i gang ikke bare er besparende for miljøet, men også for lommeboken.

– Mange under 25 år er studenter med begrenset økonomi og har alle mulige insentiver for å spare på strømregningen. Det som blir spennende å se fremover er om de unge fortsetter de gode vanene når de får større inntekt, eller om sparingen primært er økonomisk motivert og «sklir ut» senere, sier Hammerstad.

Artikkelen fortsetter under diagrammet


Lite sparevilje på Sørvestlandet

Undersøkelsen viser at jo eldre man blir, jo dårligere er man til å spare strøm. Noen regioner skiller seg også mer ut i en negativ retning enn andre.

– Blant de mer kuriøse funnene vi gjorde i undersøkelsen var blant annet at viljen til å spare strøm på Sørvestlandet, eller oljebeltet om du vil, er langt mindre der enn ellers i landet. En kan jo spørre seg om det skyldes den tette tilknytningen til oljen, spekulerer Hammerstad.

Kontaktinformasjon

Kim Arne Hammerstad

Kommunikasjonsansvarlig, Strøm.no

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 93 40 17 15

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kundeservice

Kundeservice

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge