Kundeservice

Nedenfor vil du finne svar på dine spørsmål vedrørende tjenesten strøm.no og om strøm, strømavtaler og strømmarkedet generelt.

Om din henvendelse på strøm.noHvordan fungerer Strøm.no?

Strøm.no består av to ulike tjenester, anbudstjenesten og strømkalkulatoren.

Anbudstjenesten fungerer ved at du fyller ut skjemaet på siden vår. Deretter finner vi flere relevante strømleverandører som ønsker å gi deg gode tilbud på strøm. Disse tar deretter kontakt med deg for å gi deg sine aller beste tilbud.

Ettersom leverandørene vet at de er i direkte konkurranse om deg som kunde vil de gi deg et best mulig tilbud. I noen tilfeller kan du få tilbud som ikke ligger åpent ute på hjemmesiden deres.

Når du har fått tilbudene fra selskapene, kan du selv velge tilbudet du liker best eller om du ikke er fornøyd kan du enkelt takke nei til alle. Tjenesten vår er både uforpliktende og gratis å bruke for deg som forbruker å bruke.

Strømkalkulatoren er alternativet for deg som vil gjøre letejobben selv.

Da er det bare å gå til strøm.no/strømpriser og filtrere etter den avtaleformen du ønsker deg. Da får du opp de billigste avtalene og kan enkelt gå videre til bestilling av avtale fra oversikten.

Hva koster det å bruke strøm.no?

Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende. Det koster deg kun et par minutter av din tid, og gevinsten kan være en billigere strømregning.

Strømleverandørene betaler en fast pris for å være med på Strøm.no og få «tilsendt» potensielle kunder fra oss. Det bidrar til at vi kan gjøre det enkelt og kostnadsfritt for forbrukere å få billigere strømregning.

Jeg har fylt ut skjemaet men jeg har ennå ikke blitt kontaktet

Behandlingstiden på henvendelser via tjenesten er normalt 1-2 dager. Hvis du ikke har blitt kontaktet av noen leverandører etter 2 arbeidsdager kan du ta kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så kan vi undersøke hva som kan ha skjedd, og hvorfor du eventuelt ikke har blitt kontaktet ennå.

Jeg angrer på min forespørsel

Hvis du har sendt inn en forespørsel men angrer av forskjellige grunner, så skal vi selvfølgelig hjelpe deg videre med dette. Du kan da sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så vil vi kansellere din henvendelse.

Jeg vil kun ha skriftlige tilbud

Hvis du kun er interessert i skriftlige tilbud kan du sende oss en e-post på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så informerer vi leverandørene om dette. Da mottar du kun tilbud via e-post eller sms.

Du kan også benytte vår prissammenligningstjeneste for strøm, hvis du ikke ønsker å bli kontaktet med spesialtilbud. Denne tjenesten finner du her: https://strøm.no/str%C3%B8mpriser

Datasletting

Du som bruker strøm.no kan være helt trygg på at informasjonen du fyller ut ikke brukes til noe annet enn det du har gitt samtykke til, nemlig gi deg gode tilbud på strøm innen en tidsavgrenset periode (30 dager). Informasjonen du fyller inn gjør at strømleverandørene kan gi deg gode og riktige tilbud basert på dine behov.

Vi forholder oss til GDPR med tanke på datalagring, og hvis du i etterkant av å ha benyttet tjenesten ønsker å slette informasjonen fra våre systemer kan du sende en e-post på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så sørger vi for at dine data slettes i våre systemer. Vi passer også på at også våre samarbeidspartnere gjør det samme.

Fakturahenvendelser

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som setter deg sammen med strømleverandører for en billigere og bedre strømavtale. Vi sender ikke ut fakturaer, og alle spørsmål vedrørende dette må rettes til din strøm- eller nettleverandør. Her finner du en liste over Norske strømleverandører: https://strøm.no/str%C3%B8mleverand%C3%B8rerStrøm, strømpriser og strømavtalerHvorfor bør jeg sammenligne tilbud fra flere strømleverandører?

Du kan spare opptil flere tusen kroner i året ved å bytte til billigste strømavtale. Selv tilsynelatende små forskjeller kan utgjøre betydelige summer i løpet av et helt år.

Forbrukerrådet anbefaler deg derfor å sammenligne flere tilbud før du tegner et strømabonnement.

Ved å sammenligne flere tilbud ser du lett hvilket selskap som kan gi deg billigste og beste strømavtale.

Du kan enten fylle ut skjemaet vårt og motta spesielt gode tilbud fra flere strømleverandører, eller du kan enkelt sammenligne priser selv med strømkalkulatoren vår.

Må jeg ha en strømavtale?

Nei, du må ikke ha en egen strømavtale, men du vil spare mye på å ha det.
Selv om du ikke har en strømavtale er nettselskapet ditt pliktig til å levere strøm til deg. De er imidlertid også pålagt å kreve en høyere pris enn normalt.

Ved å tegne strømavtale får du altså billigere strømregning, og du kan også velge om du eksempelvis vil kjøpe kun fornybar strøm, kun fra vannkraft eller kun lokalprodusert strøm.

Les mer: Leveringsplikt på strøm

Hvilke typer strømavtaler finnes?

De mest vanlige strømavtalene er spotpris, fastpris og variabel pris. Disse tre avtaleformene har ulike undervarianter som varierer mellom de forskjellige leverandørene. For å vite nøyaktig hvilken type avtale du inngår, er det derfor viktig å lese vilkårene før du tegner strømabonnement.

Les også: Velg beste strømavtale for deg

Hva er forskjellen mellom spotpris og innkjøpspris?

Spotpris- og innkjøpsprisavtaler er relativt like, men de har to store forskjeller mellom seg:

 1. Spotpris gir deg den gjennomsnittlige markedsprisen (det strømleverandørene kjøper strømmen for) som settes av Nord Pool.
  Innkjøpspris er på sin side et vektet gjennomsnitt av markedsprisen. Det vil si at de tar med i beregningen hvilken tid på døgnet strømforbruket er størst (og strømprisen er på sitt dyreste).
 2. Innkjøpsprisavtaler tar gjerne et ekstra påslag på kraftprisen, i tillegg til det vanlige påslaget du får med andre avtaler tilknyttet spotpris.

Innkjøpsprisavtaler er altså dyrere enn spotprisavtaler.

Avtaleformer er ikke regulerte. Det vil si at strømleverandørene i stor grad står fritt til å bruke begrepene som de selv ønsker. Avtalevilkårene trenger derfor ikke matche navnet på avtalen. Det vil si at det er viktig å lese vilkårene nøye før du inngår en avtale.

Bør jeg bestille en timespotavtale?

Hvis du bruker strøm når ikke alle andre bruker den, bør du bestille timespotavtale.

Timespot innebærer at du betaler den faktiske markedsprisen som gjelder i perioden du bruker strømmen. Markedsprisen settes av kraftbørsen Nord Pool og er den samme som strømleverandørene kjøper strøm for.

Markedsprisen er på sitt dyreste når det er høyt forbruk, så timespot vil kun lønne seg om du hovedsakelig bruker strøm når folk flest ikke gjør det.

Husk å tenke brannsikkerhet fremfor lav strømpris – unngå eksempelvis lading og bruk av tørketrommel om natten når du ikke kan lett kan oppdage brann.

Les mer: Timespot

Når er det smart å bestille fastprisavtale?

Hvis økonomien din ikke tåler store svingninger bør du vurdere en fastprisavtale ettersom den gir en forutsigbar strømregning.

Fastpris betyr at du betaler samme pris per kWh du bruker helt uavhengig av svingningene i markedet. Strømregningene vil likevel variere hver måned ut fra hvor stort strømforbruket ditt er og hvor mange kWh du bruker hver måned.

Historisk sett er fastpris den dyreste avtaleformen, men mange bestiller den likevel fordi den gir mest forutsigbarhet i hverdagen.

Er variabel pris noe for meg?

Variabel pris kan være et godt valg hvis du ønsker å følge markedsprisen, men med mer forutsigbarhet enn spotprisavtaler.

Med variabel pris fastsetter strømleverandørene kWh-prisen basert på markedspris og estimater for utviklingen av markedet. Ønsker de å endre kraftprisen må de gi beskjed 2 uker i forveien.

Det betyr i praksis at du beholder samme kraftpris i 14 dager om gangen.

Les mer: Variabel strømpris

Bør jeg tegne en strømavtale med «vintertrygghet»?

Vinteren er vanligvis den årstiden med den dyreste strømprisen. Derfor tilbyr kraftleverandørene gjerne avtaler med «vintertrygghet».

Det vil si fastprisavtale med kort bindingstid, vanligvis fra oktober til og med mars (6 måneder). Resten av året kan du bestille en hvilken som helst annen strømavtale.

Med andre ord kan du få forutsigbarhet i løpet av den ekstra usikre vintertiden, mot at du betaler en litt høyere fastpris enn det som er antatt at markedsprisen skal ligge på.

Hva påvirker strømprisen?

Strømprisen påvirkes av tilbud og etterspørsel, som igjen påvirkes av en rekke faktorer – så vel globale og nasjonale som regionale og lokale.

Strømprisen bestemmes på kraftbørsen Nord Pool og varierer fra time til time.

Les mer: Slik bestemmes dagens strømprisNettleieHvorfor må jeg betale nettleie?

Nettleie er leien du betaler til nettleverandøren for å benytte deg av strømnettet, og er en del av strømregningen som mange forbrukere misliker. Inntektene fra nettleie skal gå til vedlikehold, drifting og forbedring av strømnettet, og betales til selskapet som eier strømledningene til og fra boligen din.

Nettleien består av en fast og en variabel del når prisen beregnes. Den faste delen avhenger hvilken type hovedsikring som er knyttet til boligen, jo høyere sikring du har, jo høyere blir det faste beløpet. Den variable delen henger tett sammen med ditt strømforbruk, med andre ord, du kan altså redusere nettleien hvis du reduserer ditt strømforbruk.

Nettleien bestemmes også ut ifra hvor du bor i landet, hvilket kan ha stor innvirkning på hvor dyr nettleien er. Det blir ofte dyrere jo lenger avstander det er mellom boliger, og hvor mange som deler på kostnadene. Jo færre det er til å dele på kostnadene, desto dyrere nettleie. Du kan lese mer om nettleie på https://strøm.no/nettleie

Hva er forskjellen mellom en strømleverandør og et nettselskap?

En strømleverandør kjøper og selger strøm. Det er strømleverandøren du har strømabonnement hos og det er dem du betaler dem for selve kraftforbruket ditt. Du kan fritt velge hvilken kraftleverandør du vil bruke.

Et nettselskap eier kraftnettet boligen din er koblet til. Vi betaler nettleie til nettselskapene for vedlikehold av kraftnettet. I motsetning til kraftleverandør kan du ikke velge hvilket nettselskap du vil ha.

Mange strømkonsern eier både et nettselskap og et kraftselskap, men du står alltid fritt til å velge det kraftselskapet du vil ha.

Kan man bytte nettleverandør?

Du kan dessverre ikke bytte nettleverandør. Nettleverandører bestemmes ut ifra geografiske områder og er et beløp som ikke går til din strømleverandør, men til ditt lokale nettselskap. Kort fortalt, du kan ikke bestemme hvem du betaler nettleie til med mindre du faktisk flytter.

Markedet for strømnett er ikke konkurranseutsatt, det finnes altså kun én nettleverandør som eier strømnettet i et område. Nettleien er leien du betaler for å benytte deg av strømnettet, og betales til selskapet (nettleverandøren) som eier strømledningene til og fra boligen din. Inntektene fra nettleie skal gå til vedlikehold, drifting og forbedring av strømnettet.

Vil du vite mer får du gjerne lese igjennom vår artikkel https://strøm.no/nettleie

Finnes det tilbud på nettleie? / Kan man senke nettleie?

Det finnes dessverre ingen tilbud på nettleien, selv om det ikke finnes tilbud kan du likevel senke kostnaden på egen hånd. Men først kan det være greit å vite hva nettleien faktisk er.

Nettleien er leien du betaler til din nettleverandør for å benytte deg av strømnettet. Nettleverandøren er selskapet som eier strømledningene som går til og fra boligen din. Inntektene fra nettleie skal gå til vedlikehold, drifting og forbedring av strømnettet, og strømledningene som går til og fra boligen din. Nettleien består av en fast del og en variabel del. Den faste delen avhenger hvilken type hovedsikring som er knyttet til boligen, jo høyere sikring du har, jo høyere blir det faste beløpet. Det er dessverre ikke alle som kan bytte sikring på boligen sin, men dette er definitivt noe som er verdt å undersøke.

Den variable delen henger tett sammen med ditt strømforbruk. Du kan altså redusere nettleien hvis du reduserer ditt strømforbruk. Tips til hvordan du reduserer ditt strømforbruk? Les gjerne igjennom vår artikkel https://strøm.no/12-tips-til-str%C3%B8msparing

Siden nettleverandørene har monopol på sine områder betyr det i praksis at selskapene selv kan bestemme hvilken pris de ønsker å sette på nettleien. Dette er en av grunnene til hvorfor prisen på nettleien kan variere i pris fra de forskjellige områdene. Men selv om selskapene har monopol kan du likevel føle deg sikker på at de ikke tar altfor mye betalt, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt et tak på hvor stor inntekt hver nettleverandør kan få fra sine kunder. Dette hindrer imidlertid ikke selskapene fra å sette ulike priser på nettleien, så lenge de holder seg innenfor rammene satt av NVE.

Ønsker du å vite kostnaden for strøm med nettleien inkludert? Teste vår prissammenligning, https://strøm.no/strømpriser, her kan du huke av for “vis priser inkl. nettleie”Strømmåling / strømmålereJeg skal bytte strømleverandør og må oppgi målepunkt-ID. Hva er det, og hvor finner jeg det?

En målepunkt-ID identifiserer det elektriske anlegget ditt. ID-en består av 18 siffer, der de første 10 alltid er 7070575000, og de siste 8 er unike for anlegget.

Har du flere elektriske anlegg – for eksempel på hytta, i garasjen eller i naustet – har hvert anlegg en egen ID.

Selv om et elektrisk anlegg bytter eier, eller strømmåleren byttes, vil målepunkt-ID-en fortsatt være den samme for dette anlegget.

Du finner ID-en på strømregningen din, eller du kan få opplyst om det fra nettselskapet ditt.StrømkilderHvilken leverandører støtter ikke vindkraft?

I Norge er det vanskelig å finne en strømleverandør eller en strømavtale som ikke bidrar til mer vindkraftutbygging. Det som gjør det vanskelig er at alle norske strømavtaler indirekte støtter vindkraftproduksjon, fordi de inkluderer en lovpålagt avgift for å dekke kostnaden ved elsertifikatordningen. Det er relativt enkelt å finne strømleverandører som er direkte involvert i vindkraftutbygging, men det er vanskeligere å si noe om hvilke aktører som ikke er indirekte involvert.

Siden det er vanskelig å konkret finne leverandører som ikke "støtter" vindkraft er det derfor vanskelig å lage en tjeneste der man kan velge dette som et alternativ. Så foreløpig er det dessverre ikke en mulighet men forhåpentligvis vil det være det innen snar fremtid.

Derimot er det mulig for strømkunder å be om at elsertifikatene de betaler for ikke kommer fra vindkraftproduksjon.

Vil du vite mer får du gjerne lese igjennom vår artikkel https://strøm.no/str%C3%B8mavtaler-uten-vindkraft

Hva er fornybar, grønn, bærekraftig og miljøvennlig strøm?

Kjært barn har mange navn. Fornybar, grønn, bærekraftig og miljøvennlig strøm er ulike navn på det samme konseptet: Det er strøm fra energikilder som har kontinuerlig tilførsel av ny energi. Eksempler på dette er vannkraft, solkraft og vindkraft.

Disse energikildene slipper ut mindre karbondioksid i strømproduksjonen enn ikke-fornybare energikilder, og de sparer også på naturressursene.

Les mer: Energikilder i strømproduksjonen

Jeg har fått tilbud om en strømavtale med opprinnelsesgaranti. Hva vil det si?

Har du avtale med opprinnelsesgaranti innebærer det at strømselskapet plikter seg å kjøpe eller produsere like mye fornybar strøm som du forbruker.

Det betyr imidlertid ikke at du får kun fornybar strøm i stikkontakten din hjemme.

Les mer: Hvor kommer strømmen din fra – norske vassdrag eller EU?Overskuddsstrøm / selge strømJeg ønsker å selge overskudd av strøm, hvordan?

De siste årene har flere oppdaget muligheten for å produsere sin egen strøm, som oftest ved hjelp av solcelleanlegg.

For å selge overskuddsstrøm er det et par kriterier som må innfris:

 • Installere solcelleanlegg.
  Solanlegg kan kjøpes via flere strømleverandører eller av uavhengige selgere.
 • Bli plusskunde i nettselskapet ditt.
  Skal du regnes som en plusskunde må du produsere strøm fra eget anlegg.
 • Sørge for å ha en digital strømmåler (AMS) installert, slik at kraftselskapet kan lese av strømmen for deg.
  Du må ha en AMS-måler, som kan registrere hvor mye strøm som mates ut på strømnettet fra anlegget ditt. Har du fortsatt ikke fått dette skal du få det gratis fra leverandøren din.
 • Velge kraftselskap som kan kjøpe overskuddsstrømmen (og ev. levere strøm til deg når du trenger det).
  Du må du ha en kraftleverandør som vil kjøpe og selge strøm til deg. Du må bruke samme selskap for kjøp og salg av strøm.

Ønsker du å vite mer om hvordan du produserer din egen strøm får du gjerne lese vår artikkel Hvordan produsere strøm selv

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge